Danske løbsklasser

Der findes masser af adventure races i Danmark!

De fleste danske adventure races bliver afholdt af dygtige og erfarne racere, der har meget erfaring i rygsækken og som brænder for sporten. Løbene er gennemtænkt til mindste detalje for at give deltagerne den bedst mulige oplevelse i naturen.

En del løb er del af den landsdækkende DARU Cup, hvor der er standardiserede klasser, regler, tilmeldingssystem mm., og hvor holdene optjener point i løbet af året, så en samlet vinder kan findes. Disse løb findes under løbskalenderen, hvorfra tilmelding også foretages.


Foruden cup-løbene findes en række andre adventure races. En del af dem er anført under løbskalenderen. Hvis du synes der mangler et løb i kalenderen, er du meget velkommen til at tippe os ved at sende en mail til mail@ar-union.dk med angivelse af dato, navn, lokalitet, kategori samt link til hjemmeside. Kalenderen er begrænset til adventure races, men vi medtager gerne både korte og lange løb, så længe der er offentlig adgang til begivenheden.

DARU Løbsklasser

I DARU-regi opereres med følgende løbsklasser:

  • Master (vindertid +10 timer): For den erfarne adventure racer. Svær orientering og ofte længere etapestræk og discipliner, hvor der gerne må sættes krav til færdigheder. På Masterløb vil holdets samarbejdsevner og den enkelte deltagers evne til at holde sig kørende i mange timer og ofte i mørke være vigtig. Tempoet er ofte lidt lavere end på Challenge som naturlig følge af den længere løbstid.
     
  • Challenge (vindertid 4-10 timer): For den letøvede racer eller stærke motionist. Mellemsvær orientering, og der er flere samarbejdsopgaver end på Master-distancen.
     
  • Fighter (vindertid 1-4 timer): For begynderen. Relativ let orientering og ofte mange samarbejdsopgaver og holdopgaver som fx. stafet, problemløsning og opfindsomme discipliner.
     
  • U21: For unge under 21 år. Typisk er ruten som Challenge eller Fighter, hvor vand- og klatreaktiviteter er tilpasses unge under 21 år.

Er du klar på race? Så klik hen på den danske DARU CUP løbskalender!